Erwtensoep met winterse clubsandwich

Heerlijke clubsandwich recept met Unox erwtensoep. De clubsandwich wordt belegd met zuurkool, gerookte kipfilet, komijnekaas en mosterd en gegarneerd met druiven. Compleet snertgerecht voor 4 personen met een stevige trek.

Bereidingstijd

5 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 100 g zuurkool
  • 8 bruine boterhammen
  • 30 g halvarine
  • 2 el grove mosterd
  • 100 g gerookte kipfilet
  • 4 plakken komijnekaas
  • 1 zak Unox Hollandse Erwtensoep à 1,2 l
  • 4 blauwe druiven
  • 4 groene druiven
  • extra nodig: sierprikkers

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Laat de zuurkool uitlekken. Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met halvarine en aan de andere kant met mosterd. Leg de plakjes kipfilet op de met mosterd besmeerde kant van 4 sneetjes brood. Bedek de kipfilet met zuurkool en vervolgens met de komijnekaas.

  2. Leg de overige sneetjes brood met de mosterdkant op de kaas. Druk de sandwiches goed aan. Verwarm de Unox Erwtensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de sandwiches ca. 3 minuten per kant in een koekenpan, tot de kaas gesmolten is en het brood goudbruin en knapperig is.

  3. Snijd de sandwiches diagonaal door en zet de helften met behulp van een cocktailprikkers op elkaar vast. Garneer de prikkers met de druiven. Serveer de clubsandwiches bij de erwtensoep