Erwtensoep met Zeeuwse tosti's met kaas en spek

Maak de lekkerste erwtensoep van Nederland en serveer hem met een zelfgemaakte Zeeuwse tosti van kaas en spek. Deze winterse erwtensoep staat zo op tafel en is lekker als lunch of hoofdgerecht.

Bereidingstijd

10 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Zeeuws spek
  • 6 zoetzure augurken
  • 75 g belegen kaas (in dunne plakken)
  • 10 boterhammen
  • 35 g halvarine
  • 1 blik Unox Stevige Erwtensoep met échte Unox rookworst à 800 g

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

  2. Hak de augurkjes fijn. Besmeer alle boterhammen dun met halvarine. Beleg 6 boterhammen met kaas. Verdeel de augurk erover. Leg het Zeeuws spek en de andere boterhammen erop.

  3. Verwarm de Unox Erwtensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de tosti’s onder de hete grill aan beide kanten bruin (je kan ook een grillpan gebruiken).

  4. Schep de Erwtensoep in soepkommen en zet ze op een groot bord. Snijd de tosti’s schuin doormidden en leg ze naast de soep.

  5. Eet smakelijk!