
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg
- 1 eierdooier
- 1 el melk of room
- 300 g gemengde paddenstoelen
- 1 el olie
- 2 zakken Unox Romige Paddenstoelensoep à 510 ml
- 1 el gehakte peterselie
- Extra nodig: kleine stervormige steker, bakpapier
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 210 °C. Steek met de steker sterretjes uit het bladerdeeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de dooier met de melk of room los en bestrijk de sterretjes licht met het mengsel. Bak de sterretjes in de voorverwarmde oven in ± 7 minuten goudgeel en gaar. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze grof,
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen kort op een hoog vuur. Neem de pan van het vuur en voeg de peterselie toe.
-
Verwarm de soep al roerende zonder te koken. Schep de soep zodra hij warm is in borden of lage kommen. Verdeel de paddenstoelen over de soep en leg op de paddenstoelen bladerdeegsterretjes.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan