Flammkuchen met biet, ui en vegetarische rookworst

Maak deze flammkuchen met biet, ui en vegetarische rookworst eens en je zal iedereen aan tafel verrassen met deze spannende en originele flammkuchen.

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 grote ui à 200 g
  • 500 g gekookte rode biet
  • 1.5 el olijfolie
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst à 250 g
  • 1 rol flammkuchendeeg à 260 g
  • versgemalen peper
  • Extra nodig: bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Pel de knoflook, pers boven de crème fraîche uit en roer goed door. Pel de ui en snijd hem in dunne boogjes. Ontvel zo nodig de bieten en snijd ze in dunne partjes. Schep de helft van de olie door de bieten en de andere helft door de uien.

  2. Snijd de worst in dunne plakjes en snijd de plakjes in grove stukken door er met het mes er een aantal keer doorheen te snijden.

  3. Rol het deeg uit en leg het op de bakplaat. Strijk de knoflook crème fraîche met de bolle kant van een lepel over de bodem uit. Verdeel de biet, uienpartjes en de rookworst erover. Bestrooi met versgemalen peper.

  4. Schuif de flammkuchen in de voorverwarmde oven en bak hem in 15 minuten knapperig en gaar. Serveer met een gemengde groene salade van bind- of ijsbergsla en komkommer.