Gebakken krieltjes met groene sla en appelbiet chipolata’s

Een echte zomerklassieker deze gebakken krieltjes met groene sla en appelbiet chipolata’s. Met minder vlees door de chipolata's met appel en biet!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 0.5 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 0.5 el grove mosterd
  • 800 g voorgekookte krieltjes (koelvers)
  • 2 schalen Unox Chipolata’s Appel Biet à 200 g (4 stuks)
  • 150 g gemengde sla of gemengde bladsla
  • 200 g fijne wortelreepjes (worteljulienne, koelvers))
  • 0.25 bakje tuinkers

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de uien in ragdunne boogjes. Boen de citroen schoon onder stromend water. Rasp de gele schil dun af en pers de citroen uit. Klop een dressing van het citroensap, de olijfolie, mosterd, versgemalen peper en zout naar smaak.

  2. Verwarm de helft van het vloeibare bakvet en bak krieltjes in 12-14 minuten bruin en gaar. Bak de chipolataworstjes in de rest van het vloeibare bakvet in ± 10 minuten rondom bruin.

  3. Schep de sla met de wortelreepjes en de ui door elkaar. Lepel de dressing erover en knip de tuinkers boven de salade van het matje. Serveer de gebakken krieltjes met salade en appelbiet chipolata’s.