Gebakken pompoenstamppot met gegrilde knaks

Met zo'n gebakken pompoenstamppot met gegrilde knaks zet je een lekker gerecht met hartverwarmende smaken op tafel. De gegrilde knaks maken het helemaal af.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 pompoen (bijv. Hokkaido)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 blik (vegan) Unox Knaks à 400 g
  • 1 bosje bosui, in schuine ringetjes
  • 125 ml volle yoghurt
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier, grillpan, aardappelstamper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Was en halveer de pompoen. Schep de pitten eruit, snijd de pompoen in parten en vervolgens in stukjes. Schep er 2 eetlepels olijfolie, het kerriepoeder en versgemalen peper en een snufje zout door. Verdeel ze over de bakplaat en rooster de pompoen in ± 25 minuten lichtbruin en gaar. Schep tussentijds tweemaal om. Kook de aardappelen in water met wat zout naar smaak in ± 20 minuten gaar.

  2. Bestrijk de knaks met olijfolie en bak ze in de grillpan totdat ze rondom grillstreepjes hebben. Pers de knoflook boven de yoghurt uit en roer met versgemalen peper naar smaak door elkaar.

  3. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Voeg de geroosterde pompoen en de knoflookyoghurt toe en stamp alles met de aardappelstamper door elkaar. Voeg als de stamppot te droog is nog een beetje kookwater toe om een lekkere smeuïge stamppot te krijgen. Houd 2 eetlepels bosui achter voor de garnering en schep de rest door de stamppot.

  4. Leg de knaks erop en strooi de rest van de bosui erover.