
Ingrediënten
- 1 blik Unox Kip Knaks à 400 g
- 1 blik ananasstukjes op sap à 227 g, uitgelekt
- extra nodig; geel stevig papier, wit papier, hobbylijm, bruine en zwarte viltstift, 12 lange satéstokjes, eventueel ½ kool, aluminiumfolie en vloeipapier
Bereidingswijze
-
Maak eerst de girafkopjes. Teken 24 girafkopjes op het gele papier en knip ze uit. Knip uit het witte papier 24 ronde oogjes. Plak de oogjes op 12 giraffenkopjes.
-
Teken hier met zwarte viltstift pupillen, een neusje en mondje op en maak met de bruine viltstift vlekken. Kleur ook op de andere helft van de giraffenkopjes vlekken (dit wordt de achterkant van de kopjes). Plak een voor en achterkant aan elk satéstokje vast.
-
Dep de knaks en de ananasstukjes droog en snijd elk worstje in 6 stukjes. Prik om en om een stukje kip knaks en een klein stukje ananas aan de stokjes. Herhaal dit tot er 6 stukjes worst en 5 stukjes ananas aan elk stokje geprikt zijn.
-
Leg de girafjes op een schaal of steek ze in een met aluminiumfolie en gekleurd vloeipapier omwikkelde halve kool.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan