Hete bliksem met knolselderij

Heb je al eens hete bliksem met knolselderij gegeten? Deze variatie op de klassiek hete bliksem, een zoete stamppot van gestampte aardappel en appel, smaakt heerlijk en bevat veel groenten!

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 800 g knolselderij
  • 300 g zoete appels met rode schil (bijvoorbeeld Royal Gala)
  • 400 g zure appels (Goudreinetten)
  • 1 Unox Gelderse Rookworst à 225 g
  • 2 el platte peterselie, grof gesneden
  • Extra nodig: aardappelstamper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in blokjes. Was 1 appel met rode schil, verwijder het klokhuis en snijd de parten in flinterdunne stukjes (houd deze apart om op het laatst door de stamppot te scheppen). Schil de rest van de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes.

  2. Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout in ± 15 minuten gaar. Kook de appelstukjes van de geschilde appels de laatste 7 minuten mee.

  3. Verwarm gelijktijdig de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Giet de aardappelen met de knolselderij en de appel af maar vang het kookwater op. Stamp appel fijn. Voeg zo nodig wat van het kookwater toe zodat een lekkere smeuïge stamppot ontstaat. Proef en breng op smaak met peper.

  5. Schep de appelstukjes met schil door de stamppot. Bestrooi de stamppot met de peterselie en serveer met de in plakjes gesneden rookworst.