Italiaanse andijviestamppot met tomaatjes

Met deze andijviestamppot met tomaatjes zet je een heerlijke zomerse rauwe andijviestamppot op tafel. Een bijzondere stamppot rauwe andijvie met een Italiaans smaakje door toevoegen van oregano en basilicum.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige kokende aardappelen
  • 1 blik Unox Kip Knaks à 420 g, uitgelekt
  • 300 g tros cherrytomaatjes
  • 500 g andijvie, fijngesneden
  • 2 el fijngesneden verse oregano of 1 el gedroogde oregano
  • 2½ el fijngesneden basilicumblaadjes
  • extra nodig: een met aluminiumfolie beklede bakplaat

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 15 min. gaar.

  2. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Snijd de Kip Knakworstje in schuine stukken. Leg de worstjes op de bakplaat.

  3. Knip de trostomaatjes in 4 gelijke trosjes en leg ze bij de worstjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de tomaatjes met de worstjes ± 5 min.

  4. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.

  5. Voeg de oregano en zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng de andijviestamppot op smaak met versgemalen peper.

  6. Verdeel de tomaatjes en de Kip Knaks erover. Bestrooi met de basilicum en serveer direct.