Italiaanse muffins

Deze lekkere Italiaanse muffins met gedroogde tomaatjes, prosciutto en basilicum smaken heerlijk bij de soep. Probeer ze maar eens bij een Unox tomaten- of pompoensoep. Of geef ze mee als harig tussendoortje voor op kantoor of school. Succes verzekerd!

Bereidingstijd

30 min

Aantal personen

6

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 5 plakjes prosciutto
  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g zongedroogde tomaten in olie, in stukjes
  • 80 g vloeibare margarine
  • 1 ei
  • 300 ml karnemelk
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 el fijngesneden basilicumblaadjes
  • ½ el olijfolie
  • extra nodig: ingevette muffinvorm met 6 holletjes of stevige papieren cakevormpjes, aluminiumfolie

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de prosciutto in lange repen.

  2. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg de tomaatjes, de boter, het ei, de karnemelk, de melk, de basilicum, 1 tl versgemalen peper en een mespunt zout toe en roer met een vork door elkaar.

  3. Verdeel het beslag over de 6 holletje van de muffinvorm verdeel de prosciutto erover.

  4. Bestrijk de prosciutto met een beetje olie en bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Dek ze af met folie en bak ze nog ± 10 minuten. Serveer ze warm.

  6. Deze Italiaanse muffins zijn onder andere lekker bij tomatensoepen, pompoensoep, Franse uiensoep, minestronesoep, broccolisoep en paprikacourgettesoep.