Italiaanse muffins

Deze lekkere Italiaanse muffins met gedroogde tomaatjes, prosciutto en basilicum smaken heerlijk bij de soep. Probeer ze maar eens bij een Unox tomaten- of pompoensoep. Of geef ze mee als harig tussendoortje voor op kantoor of school. Succes verzekerd!

Bereidingstijd

30 min

Aantal personen

6

Ingrediënten

  • 5 plakjes prosciutto
  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g zongedroogde tomaten in olie, in stukjes
  • 80 g vloeibare margarine
  • 1 ei
  • 300 ml karnemelk
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 el fijngesneden basilicumblaadjes
  • ½ el olijfolie
  • extra nodig: ingevette muffinvorm met 6 holletjes of stevige papieren cakevormpjes, aluminiumfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de prosciutto in lange repen.

  • Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg de tomaatjes, de boter, het ei, de karnemelk, de melk, de basilicum, 1 tl versgemalen peper en een mespunt zout toe en roer met een vork door elkaar.

  • Verdeel het beslag over de 6 holletje van de muffinvorm verdeel de prosciutto erover.

  • Bestrijk de prosciutto met een beetje olie en bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Dek ze af met folie en bak ze nog ± 10 minuten. Serveer ze warm.

  • Deze Italiaanse muffins zijn onder andere lekker bij tomatensoep, pompoensoep, Franse uiensoep, minestronesoep, broccolisoep en courgettesoep.

 
         

Recepten