
Ingrediënten
- 5 plakjes prosciutto
- 375 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g zongedroogde tomaten in olie, in stukjes
- 80 g vloeibare margarine
- 1 ei
- 300 ml karnemelk
- 100 ml halfvolle melk
- 2 el fijngesneden basilicumblaadjes
- ½ el olijfolie
- extra nodig: ingevette muffinvorm met 6 holletjes of stevige papieren cakevormpjes, aluminiumfolie
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de prosciutto in lange repen.
-
Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg de tomaatjes, de boter, het ei, de karnemelk, de melk, de basilicum, 1 tl versgemalen peper en een mespunt zout toe en roer met een vork door elkaar.
-
Verdeel het beslag over de 6 holletje van de muffinvorm verdeel de prosciutto erover.
-
Bestrijk de prosciutto met een beetje olie en bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Dek ze af met folie en bak ze nog ± 10 minuten. Serveer ze warm.
-
Deze Italiaanse muffins zijn onder andere lekker bij tomatensoep, pompoensoep, Franse uiensoep, minestronesoep, broccolisoep en courgettesoep.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan