
Ingrediënten
- 900 g iets kruimige aardappels
- 1 groentebouillonblokje
- 4 el olijfolie
- 1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes à 125 g
- 1 blik Unox Vegetarische Knaks à 400 g, uitgelekt
- 200 ml halfvolle melk
- 500 g gesneden andijvie
- 3 uien, gesnipperd
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een flinke laag water met het bouillonblokje in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
-
Verhit intussen 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en bak de speckjes al omscheppend bruin en knapperig. Schep ze uit de pan. Bak de Knaks in hetzelfde bakvet in 2-3 minuten rondom bruin.
-
Verwarm de melk met de rest van de olie in een steelpan.
-
Stamp de aardappelen grof en voeg de rauwe andijvie in handjes toe. Stamp het geheel totdat alle andijvie door de puree heen zit.
-
Voeg de warme melk en voeg het met de olie uit de pan beetje bij beetje toe en roer goed door totdat je een mooi geheel hebt. Schep de speckjes erdoor.
-
Verdeel de Andijviestamppot over de borden en serveer met de Knaks.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst