Klassieke andijviestamppot met vegetarische knaks

Door klassieke andijviestamppot met vegetarische knaks en speckjes te serveren maak je heel eenvoudig een overheerlijke stamppot andijvie zonder vlees. En andijviestamppot smaakt het hele jaar door prima. Met dit recept kun je ook in de zomermaanden van een overheerlijke stamppot genieten!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 900 g iets kruimige aardappels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 el olijfolie
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes à 125 g
  • 1 blik Unox Vegetarische Knaks à 400 g, uitgelekt
  • 200 ml halfvolle melk
  • 500 g gesneden andijvie

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een flinke laag water met het bouillonblokje in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.

  2. Verhit intussen 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en bak de speckjes al omscheppend bruin en knapperig. Schep ze uit de pan. Bak de Knaks in hetzelfde bakvet in 2-3 minuten rondom bruin.

  3. Verwarm de melk met de rest van de olie in een steelpan.

  4. Stamp de aardappelen grof en voeg de rauwe andijvie in handjes toe. Stamp het geheel totdat alle andijvie door de puree heen zit.

  5. Voeg de warme melk en voeg het met de olie uit de pan beetje bij beetje toe en roer goed door totdat je een mooi geheel hebt. Schep de speckjes erdoor.

  6. Verdeel de Andijviestamppot over de borden en serveer met de Knaks.