Klassieke boerenkoolstamppot met een vega twist

Deze klassieke boerenkoolstamppot met een vega twist is een typisch Hollands stamppotje op de klassieke manier bereid maar dan zonder vlees! Want met een lekkere Unox vegetarische rookworst kun je een heerlijke vleesloze stamppot boerenkool op tafel zetten.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 900 g iets kruimige aardappels
  • 600 g panklare boerenkool
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 Unox Vegetarische rookworst à 250 g

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de boerenkool en de aardappelen in een pan en vul met koud water totdat de aardappelen voor de helft onderstaan. Breng aan de kook met het bouillonblokje en kook in ± 20 minuten zachtjes gaar.

  2. Bak intussen de geroockte spekjes in de olijfolie knapperig. Verwarm de Rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Giet de aardappelen en boerenkool af maar vang het kookvocht op en laat ze uitdampen. Stamp de aardappelen en boerenkool totdat het gemengd is. Voeg eventueel wat van het kookwater toe om een smeuïge stamppot te krijgen. Schep de de gebakken speckjes erdoor.

  4. Serveer de boerenkool stamppot met de in plakken gesneden vegetarische rookworst.