
Ingrediënten
- 900 g iets kruimige aardappels
- 600 g panklare boerenkool
- 1 groentebouillonblokje
- 1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes
- 2 el olijfolie
- 1 Unox Vegetarische rookworst à 250 g
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de boerenkool en de aardappelen in een pan en vul met koud water totdat de aardappelen voor de helft onderstaan. Breng aan de kook met het bouillonblokje en kook in ± 20 minuten zachtjes gaar.
-
Bak intussen de geroockte spekjes in de olijfolie knapperig. Verwarm de Rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Giet de aardappelen en boerenkool af maar vang het kookvocht op en laat ze uitdampen. Stamp de aardappelen en boerenkool totdat het gemengd is. Voeg eventueel wat van het kookwater toe om een smeuïge stamppot te krijgen. Schep de gebakken speckjes erdoor.
-
Serveer de boerenkool stamppot met de in plakken gesneden vegetarische rookworst.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Klassieke andijviestamppot met vegetarische knaks
Klassieke andijviestamppot met vegetarische knaks
Klassieke andijviestamppot met vegetarische knaks
-
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
-
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
-
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks