
Ingrediënten
- 900 g iets kruimige aardappels
- 600 g panklare boerenkool
- 1 groentebouillonblokje
- 1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes
- 2 el olijfolie
- 1 Unox Vegetarische rookworst à 250 g
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de boerenkool en de aardappelen in een pan en vul met koud water totdat de aardappelen voor de helft onderstaan. Breng aan de kook met het bouillonblokje en kook in ± 20 minuten zachtjes gaar.
-
Bak intussen de geroockte spekjes in de olijfolie knapperig. Verwarm de Rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Giet de aardappelen en boerenkool af maar vang het kookvocht op en laat ze uitdampen. Stamp de aardappelen en boerenkool totdat het gemengd is. Voeg eventueel wat van het kookwater toe om een smeuïge stamppot te krijgen. Schep de gebakken speckjes erdoor.
-
Serveer de boerenkool stamppot met de in plakken gesneden vegetarische rookworst.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst