
Ingrediënten
- 900 g kruimige aardappelen
- 600 g winterpeen
- 300 g uien
- 1 groentebouillonblokje
- 2 el olijfolie
- 1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes à 125 g
- 1 Unox Vegetarische rookworst à 250 g
- 4 el grove mosterd
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.
-
Verdeel de groenten en de aardappelen in laagjes over een ruime pan. Vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat, voeg het bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook. Kook alles in ± 20 minuten op een laag vuur gaar).
-
Verhit de olie in een koekenpan, bak de speckjes krokant en neem ze uit de pan. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookvocht op. Laat alles kort uitdampen. Stamp de ingrediënten tot een hutspot en voeg beetje bij beetje, zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
-
Verdeel de stamppot over de borden en strooi de spekjes erover. Serveer met de in plakjes gesneden rookworst en de mosterd.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst