Klassieke Hutspot met vegetarische rookworst en speckjes

Met deze klassieke hutspot met vegetarische rookworst en speckjes zet je een heerlijke, authentieke stamppot zonder vlees op tafel. Dit hutspotrecept kun je het hele jaar rond maken zo lekker is deze vegetarische stamppot.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 900 g kruimige aardappelen
  • 600 g winterpeen
  • 300 g uien
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes à 125 g
  • 1 Unox Vegetarische rookworst à 250 g
  • 4 el grove mosterd

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.

  2. Verdeel de groenten en de aardappelen in laagjes over een ruime pan. Vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat, voeg het bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook. Kook alles in ± 20 minuten op een laag vuur gaar).

  3. Verhit de olie in een koekenpan, bak de speckjes krokant en neem ze uit de pan. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  4. Giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookvocht op. Laat alles kort uitdampen. Stamp de ingrediënten tot een hutspot en voeg beetje bij beetje, zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.

  5. Verdeel de stamppot over de borden en strooi de spekjes erover. Serveer met de in plakjes gesneden rookworst en de mosterd.