Klassieke zuurkoolstamppot met vegetarische rookworst

Door een klassieke zuurkoolstamppot met vegetarische rookworst en speckjes te serveren zet je een overheerlijke zuurkoolstamppot op tafel zoals je grootmoeder hem vroeger maakte maar dan met lekkere vegetarische twist!

Bereidingstijd

25 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 500 g zuurkool (zakje)
  • 900 g kruimige kokende aardappel
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes à 125 g
  • 1 Unox vegetarische rookworst à 250 g

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de ui in halve boogjes. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui, op een halfhoog vuur, al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de zuurkool toe en bak kort mee. Schenk er 200 ml heet water bij en laat de zuurkool op een heel laag pitje ± 30 minuten stoven.

  2. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen in een pan met het bouillonblokje. Vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat en breng aan de kook. Laat de aardappelen in ± 20 minuten zachtjes gaar koken.

  3. Bak intussen in de hete olie de geroockte speckjes krokant en verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Laat de aardappelen uitdampen. Stamp de aardappelen tot een puree en voeg de zuurkool met het kookvocht van de zuurkool toe. Voeg zo nodig nog wat van het opgevangen kookvocht van de aardappelen toe. Doe de speckjes erbij en schep goed om.

  5. Verdeel de zuurkoolstamppot over de borden en serveer met een heerlijk stuk rookworst.