Kleurige hutspot met bosui en vega rookworst

Voor vanavond staat deze kleurige hutspot met bosui en vega rookworst op het menu. Een lekkere variant op de klassieke hutspot extra keurig gemaakt met bosui. Geserveerd met een Unox vegetarische rookworst maak je ook de niet vleeseters aan tafel blij!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 800 g winterwortels
  • 450 g uien
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje Knorr Jus met Uitjes (vegetarische jus)
  • 50 g boter of vloeibare margarine
  • Extra nodig: aardappelstamper

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de wortels en snijd ze in plakjes van ½ cm. Pel en snijd de uien in halve ringen. Kook de wortels met de uien en de aardappelen in een flinke laag water in ± 20 minuten gaar. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes. Bereid de jus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd de jus warm.

  3. Giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met de wortels en de uien met een aardappelstamper door elkaar en voeg eventueel een beetje van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.

  4. Schep ¾ deel van de bosui erdoor en bestrooi met de rest van de bosui. Snijd de worst in schuine plakken en serveer met de jus bij de kleurige hutspot.