
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 800 g winterwortels
- 450 g uien
- 1 Unox Vegetarische Rookworst
- 3 bosuitjes
- 1 zakje Knorr Jus met Uitjes (vegetarische jus)
- 50 g boter of vloeibare margarine
- Extra nodig: aardappelstamper
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de wortels en snijd ze in plakjes van ½ cm. Pel en snijd de uien in halve ringen. Kook de wortels met de uien en de aardappelen in een flinke laag water in ± 20 minuten gaar. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes. Bereid de jus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd de jus warm.
-
Giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met de wortels en de uien met een aardappelstamper door elkaar en voeg eventueel een beetje van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
-
Schep ¾ deel van de bosui erdoor en bestrooi met de rest van de bosui. Snijd de worst in schuine plakken en serveer met de jus bij de kleurige hutspot.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst