
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg, diepvries, ontdooid
- 1 blik Unox Kip ragout à 400 g
- 1 eierdooier
- 1 el melk of room
- 75 g Gruyère kaas
- 75 g hazelnoten
- 125 g cherrytomaatjes
- 1 zakje Calvé Salad Mix Kruiden Knoflook à 8 g
- 75 g rucola
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg voor de samosa’s de plakjes bladerdeeg op de snijplank en schep op het midden van iedere plakje een flinke eetlepel ragout. Zorg dat de randen vrij blijven en bestrijk de randen met een beetje water. Vouw de deeglapjes schuin dicht zodat er driehoeken ontstaat en druk de randen aan met een vork.
-
Klop de dooier met de melk of room los en bestrijk het deeg. Strooi de kaas eroverheen en bak de flappen in de voorverwarmde oven in ± 12 minuten lichtbruin en gaar.
-
Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Maak de dressing volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Verdeel de sla en tomaatjes over de borden. Lepel de dressing erover. Halveer de samosa’s en leg ze bovenop de sla, strooi de hazelnoten over de salade.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst