Lentestamppot rauwe andijvie met tuinerwtjes

Eet ook eens een stamppot in de lente of zomer. Deze andjviestamppot met tuinerwtjes en munt past goed bij het voorjaar. Met Unox kip knaks maak je er een heerlijke maaltijd voor groot en klein van.

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige kokende aardappelen
  • 400 g diepvries tuinerwten
  • 1 blik Unox Kip Knaks à 400 g
  • 400 g andijvie, gesneden
  • 3 el in reepjes gesneden muntblaadjes
  • 125 ml warme halfvolle melk
  • 2 takjes munt

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.

  2. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 15 min. gaar.

  3. Kook de tuinerwtjes 3 min. giet ze af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken. Verwarm de Unox Kip Knaks volgens de bereidingswijze op het blik.

  4. Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.

  5. Schep tuinerwtjes, de fijngesneden munt en de melk erdoor en voeg, als de stamppot te droog is, zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng de stamppot op smaak met versgemalen peper.

  6. Verdeel er de Kip Knaks over de lentestamppot rauwe andijvie met tuinerwtjes. Pluk de blaadjes munt van de takjes en garneer de stamppot ermee.