
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige kokende aardappelen
- 400 g diepvries tuinerwten
- 1 blik Unox Kip Knaks à 400 g
- 400 g andijvie, gesneden
- 3 el in reepjes gesneden muntblaadjes
- 125 ml warme halfvolle melk
- 2 takjes munt
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
-
Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 15 minuten gaar.
-
Kook de tuinerwtjes 3 minuten, giet ze af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken. Verwarm de Unox Kip Knaks volgens de bereidingswijze op het blik.
-
Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.
-
Schep tuinerwtjes, de fijngesneden munt en de melk erdoor en voeg, als de stamppot te droog is, zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng de stamppot op smaak met versgemalen peper.
-
Verdeel er de Kip Knaks over de lentestamppot rauwe andijvie met tuinerwtjes. Pluk de blaadjes munt van de takjes en garneer de stamppot ermee.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Klassieke andijviestamppot met vegetarische knaks
Klassieke andijviestamppot met vegetarische knaks
Klassieke andijviestamppot met vegetarische knaks
-
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
-
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
-
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks