Linzensoep met gehaktballetjes

Deze lekkere linzensoep met bleekselderij en wortel staat in 20 minuten op tafel. Door gebruik te maken van een blik Unox gehaktballetjes in tomatensaus krijgt de soep een lekker Italiaans smaakje.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el vloeibare margarine
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, grof gehakt
  • 1 winterwortel, geschild en grof gehakt
  • 1½ el kerriepoeder
  • 400 g tomatenblokjes in blik (1 blik)
  • 2 rundvleesbouillon tabletten
  • 1 blik linzen in blik à 400 g
  • 1 blik Unox Gehaktballetjes in tomatensaus à 420 g
  • 2 el fijngesneden verse platte peterselie

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de ui, knoflook, bleekselderij en wortel in kleine stukjes.

  2. Verhit de margarine in een soeppan en fruit de ui met de knoflook, de bleekselderij en de wortel al omscheppend 5 min. op halfhoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

  3. Voeg de tomaatblokjes, 500 ml water en de bouillontabletten toe en breng alles al roerende aan de kook.

  4. Schep de linzen en de Unox gehaktballetjes in Tomatensaus door de soep en kook de soep 10 minuten op en laag vuur.

  5. Schep de linzensoep in grote kommen of diepe borden. Garneer met de peterselie.