
Ingrediënten
- 2 el vloeibare margarine
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, grof gehakt
- 1 winterwortel, geschild en grof gehakt
- 1½ el kerriepoeder
- 400 g tomatenblokjes in blik (1 blik)
- 2 rundvleesbouillon tabletten
- 1 blik linzen in blik à 400 g
- 1 blik Unox Gehaktballetjes in tomatensaus à 420 g
- 2 el fijngesneden verse platte peterselie
Bereidingswijze
-
Snijd de ui, knoflook, bleekselderij en wortel in kleine stukjes.
-
Verhit de margarine in een soeppan en fruit de ui met de knoflook, de bleekselderij en de wortel al omscheppend 5 min. op halfhoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
-
Voeg de tomaatblokjes, 500 ml water en de bouillontabletten toe en breng alles al roerende aan de kook.
-
Schep de linzen en de Unox gehaktballetjes in Tomatensaus door de soep en kook de soep 10 minuten op en laag vuur.
-
Schep de linzensoep in grote kommen of diepe borden. Garneer met de peterselie.

Upload jouw kassabon en maak kans op 2 kaarten voor een schaatsclinic met Team Jumbo Visma.
SPEEL NU
RECEPTEN
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes