Nasi met vega rookworst

Met deze nasi met vega rookworst zet je een Indische nasi met een echte Hollandse twist op tafel. Van zo’n lekkere nasi zullen zelfs de kleintjes genieten. En dan ook nog eens vegetarisch, wat wil je nog meer? Deze nasi staat straks vast op jou favoriete receptenlijstje!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g witte rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst
  • 3 el wokolie
  • 600 g panklare nasi-bamigroenten of Chinese roerbakgroenten
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi à 19 g
  • 2 el sojasaus
  • eventueel 1 - 2 tl Conimex Sambal Oelek

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat de rijst uitgespreid op een schaal afkoelen. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem hem uit de verpakking, laat de worst even rusten en snijd hem in plakjes.

  2. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de ui met de knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de nasi/bamigroente toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur mee. Schep de kruidenmix erdoor en bak nog 3 minuten al omscheppend.

  3. Schep de rijst, de worstplakjes, de sojasaus en eventueel sambal naar smaak erdoor en verwarm al omscheppend. Serveer de nasi direct.