Oosterse noedelsoep met shiitake

Met deze oosterse noedelsoep met shiitake zet je een heerlijke Aziatische soep op tafel. Heel snel gemaakt door gebruik te maken van Unox Good Noodles Groente en verse groenten. Zo kan iedereen een oosterse noedelsoep maken!

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 pakjes Good Noodles Groente à 65 g
  • 1 rode ui, in partjes
  • 3 cm verse gemberwortel, in plakjes
  • 150 g shiitakes, in plakjes
  • 2 groentebouillonblokje met minder zout
  • 200 g paksoi
  • 2 el fijngesneden korianderblad

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de ui en gemberwortel in kleine stukjes.

  2. Verhit de inhoud van de zakjes olie uit de Unox Good Noodles in een ruime soeppan en fruit de ui 3 min. bouillon 5 min. zachtjes koken.

  3. Voeg de gemberwortel en de shiitakes toe en bak ze 1 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven, voeg 1½ l heet water toe en breng alles aan de kook. Laat de

  4. Was en snijd de paksoi in repen van 2 cm breed. Houd het groene gedeelte apart. Voeg het witte gedeelte van de paksoi aan de bouillon toe en kook ± 5 min. op een laag vuur.

  5. Roer de noedels en het groene gedeelte van de paksoi door de bouillon en neem de pan van het vuur.

  6. Laat de soep 3 min. met de deksel op de pan staan. Roer de noedels los en voeg de inhoud van de zakjes kruiden uit de noodleverpakkingen toe.

  7. Schep de soep in kommen en garneer met de koriander. Serveer met een lepel en eetstokjes.