Ovenschotel hutspot met kaas

Een van de lekkerste ovenschotel recepten is dit peen en ui recept. Door van een traditionele hutspot een ovenschotel te maken en die te gratineren met komijnekaas zet je hutspot net even anders op tafel. Lekkere Unox Kip Knaks en piccalilly maken het ook voor de kinderen een lekker gerecht!

Bereidingstijd

25 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 1 kg winterwortels, geschild en in gehalveerde plakjes
  • 500 g uien, in dunne partjes
  • 50 g belegen komijnekaas, geraspt
  • 1 blik Unox Kip Knaks à 400 g
  • 1 el fijngeknipte bieslook
  • 6 el piccalilly

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Doe de aardappelen met de wortel, de ui en water met zout naar smaak in een ruime pan en kook alles in ± 25 min. helemaal gaar.

  3. Giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de groenten fijn. Voeg eventueel een beetje van het kookwater toe om een smeuïge stamppot te krijgen.

  4. Doe de hutspot over in de ovenschaal en strooi de kaas erover. Laat de hutspot in ± 15 min. in de voorverwarmde oven gratineren.

  5. Verwarm intussen de Unox Kip Knaks volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Bestrooi de ovenschotel hutspot met kaas met het bieslook en serveer met de Knaks en de piccalilly.