
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappelen
- 1 kg winterwortels, geschild en in gehalveerde plakjes
- 500 g uien, in dunne partjes
- 50 g belegen komijnekaas, geraspt
- 1 blik Unox Kip Knaks à 400 g
- 1 el fijngeknipte bieslook
- 6 el piccalilly
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
-
Doe de aardappelen met de wortel, de ui en water met zout naar smaak in een ruime pan en kook alles in ± 25 min. helemaal gaar.
-
Giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de groenten fijn. Voeg eventueel een beetje van het kookwater toe om een smeuïge stamppot te krijgen.
-
Doe de hutspot over in de ovenschaal en strooi de kaas erover. Laat de hutspot in ± 15 min. in de voorverwarmde oven gratineren.
-
Verwarm intussen de Unox Kip Knaks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Bestrooi de ovenschotel hutspot met kaas met het bieslook en serveer met de Knaks en de piccalilly.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst