
Ingrediënten
- 1½ el vloeibare margarine
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g kippendijfilets zonder vel, in stukjes
- 1 blik Unox Champignon ragout à 400 g
- 700 g courgette, in plakjes van ½ cm dik
- 3 sneetjes oudbakken witbrood zonder korst, verkruimeld
- 50 g geraspte belegen kaas
- 250 g witte rijst
- extra nodig: ingevette ovenschaal
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
-
Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 min.
-
Voeg de kipstukjes toe en bak ze al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Roer de inhoud van het blik champignonragout erdoor en neem de pan van het vuur.
-
Verdeel de helft van de courgette dakpansgewijs over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout naar smaak.
-
Verdeel de ragout over de courgette en leg de rest van de courgette er dakpansgewijs op.
-
Schep het broodkruim met de kaas door elkaar en strooi het over de courgette. Laat de ovenschotel in ± 25 min. in de voorverwarmde oven door en door warm en gaar worden.
-
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
-
Serveer de rijst bij de ovenschotel met champignonragout.

Upload jouw kassabon en maak kans op 2 kaarten voor een schaatsclinic met Team Jumbo Visma.
SPEEL NU
RECEPTEN
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes