Ovenschotel met champignonragout

Zo'n lekkere ovenschotel met champignonragout gaat er altijd in! Een ovenschotel met kip en courgette in de hoofdrol die lekker smeuïg wordt door de Unox champignonragout. Een van de lekkerste ovenschotel gerechten die je het hele jaar door op tafel kunt zetten!

Bereidingstijd

10 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ el vloeibare margarine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g kippendijfilets zonder vel, in stukjes
  • 1 blik Unox Champignon ragout à 400 g
  • 700 g courgette, in plakjes van ½ cm dik
  • 3 sneetjes oudbakken witbrood zonder korst, verkruimeld
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 250 g witte rijst
  • extra nodig: ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 min.

  3. Voeg de kipstukjes toe en bak ze al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Roer de inhoud van het blik champignonragout erdoor en neem de pan van het vuur.

  4. Verdeel de helft van de courgette dakpansgewijs over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout naar smaak.

  5. Verdeel de ragout over de courgette en leg de rest van de courgette er dakpansgewijs op.

  6. Schep het broodkruim met de kaas door elkaar en strooi het over de courgette. Laat de ovenschotel in ± 25 min. in de voorverwarmde oven door en door warm en gaar worden.

  7. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  8. Serveer de rijst bij de ovenschotel met champignonragout.