
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterwortel
- 1 rode paprika
- 250 g champignons
- 3 takjes basilicum
- 3 el olijfolie
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 2 el gedroogde oregano
- versgemalen peper
- 350 g volkoren pasta
- 1 Unox Vegetarische Rookworst
Bereidingswijze
-
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel, snijd hem in plakjes van ½ cm dik en snijd de plakjes in vieren. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltje. Snijd de steeltjes fijn.
-
Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel en de paprika toe en bak alles 3 minuten mee.
-
Schep de champignons, de oregano, de tomatenblokjes, de basilicumsteeltjes en peper naar smaak erdoor en breng alles aan de kook. Laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes sudderen.
-
Kook de pasta volgens de bereidingswijze beetgaar. Verwarm intussen de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd hem in plakjes.
-
Schep de worst door de saus en serveer de saus met de pasta. Garneer met de in stukjes gescheurde blaadjes basilicum.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst