Pasta met vega groente-rookworstsaus

Zet vanavond deze lekkere volkorenpasta met vega groente-worstsaus op tafel! Een heerlijk Italiaans pastagerecht met een Hollandse draai door het toevoegen van rookworst. En dan niet zomaar een rookworst maar een vegetarische rookworst van Unox. Van dit pastagerecht zonder vlees zal iedereen vast smullen!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 3 takjes basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 2 el gedroogde oregano
  • versgemalen peper
  • 350 g volkoren pasta
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel, snijd hem in plakjes van ½ cm dik en snijd de plakjes in vieren. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltje. Snijd de steeltjes fijn.

  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel en de paprika toe en bak alles 3 minuten mee.

  3. Schep de champignons, de oregano, de tomatenblokjes, de basilicumsteeltjes en peper naar smaak erdoor en breng alles aan de kook. Laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes sudderen.

  4. Kook de pasta volgens de bereidingswijze beetgaar. Verwarm intussen de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd hem in plakjes.

  5. Schep de worst door de saus en serveer de saus met de pasta. Garneer met de in stukjes gescheurde blaadjes basilicum.