Pastinaakstamppot met Gelderse rookworst| Unox

Pastinaakstamppot met Gelderse rookworst

Zin in stamppot maak dan deze pastinaakstamppot met Gelderse rookworst. Met voldoende groenten en een lekkere rookworst zet le een heerlijke winterse stamppot op tafel.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 600 g pastinaken
  • 1.25 kg kruimige aardappelen
  • 1 Knorr Rundvlees Bouillontabletten
  • 1 Unox Gelderse Rookworst à 285 g
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snijd ze in partjes. Schil de pastinaken met een dunschiller, snijd ze in plakjes en halveer ze. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met de ui en de pastinaak in water met het bouillonblokje in ± 20 minuten gaar.

  2. Snijd de worst in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan En bak de worstplakjes knapperig uit.

  3. Giet de aardappelen met de groenten af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de groenten door elkaar en voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep ¾ deel van de worst en het bakvet erdoor. Breng op smaak met peper. Strooi de rest van de rookworst over de