Pittige boerenkool met nasikruiden

Voor een pittige boerenkool maak je een traditionele boerenkool stamppot die je op smaak brengt met nasikruiden. Geserveerd met Unox Gehaktballetjes in Satésaus en seroendeng wordt het een boerenkool met een lekker Indisch smaakje!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng (mix van groenten en kruiden)
  • 2½ el arachideolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 1 blik Unox Gehaktballetjes in satesaus à 420 g
  • 4 el seroendeng

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen.

  2. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in zoveel water dat ze net onder staan, met zout naar smaak, in ± 20 min. gaar. Wel de inhoud van het zakje mix voor nasi goreng in 50 ml water volgens de bereidingswijze op het zakje.

  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig. Voeg de boerenkool toe en bak de groente al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Schep de gewelde nasi groenten en kruiden erdoor.

  4. Verwarm gelijktijdig de Unox Gehaktballetjes in Satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  5. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.

  6. Serveer de boerenkool met de gehaktballetjes in satésaus. Garneer met de seroendeng.