Pompoen ovenschotel met rookworst

Met deze kleurige ovenschotel van pompoen, paprika, ui en rookworst zet je een heerlijk ovengerecht op tafel. Zo'n lekkere pompoen ovenschotel met rookworst en rijst valt vast bij het hele gezin in de smaak.

Bereidingstijd

10 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • ½ oranje pompoen (hokkaido), (± 450 g)
  • 2 paprika's (rood en groen), grof gesneden
  • 2 rode uien, in parten
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 el ras el hanout
  • 2½ el olijfolie
  • 1 Unox Pittige Rookworst à 275 g, in dikke schuine plakken
  • 250 g meergranen rijst
  • 2 el korianderblaadjes
  • extra nodig: braadslede of bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C.

  2. Was de pompoen verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in niet te kleine stukken.

  3. Verdeel de pompoen met de paprika, de ui en de knoflook over de met bakpapier beklede braadslede of bakplaat. Bestrooi met de ras el hanout en schenk de olijfolie erover. Schep alles goed om.

  4. Rooster de groenten 25 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Neem 10 min. voor het einde van de oventijd de braadslede of bakplaat uit de oven en schep de rookworst erdoor. Schuif de braadslede of bakplaat weer terug in de oven.

  6. Kook gelijktijdig de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  7. Verdeel de meergranenrijst en de geroosterde groenten met de rookworst over een schaal en bestrooi de Pompoen ovenschotel met rookworst met de koriander.

Weetje
Hokkaidopompoen is de oranje kleine pompoen die je kunt kopen bij de supermarkt. Deze pompoen kan met schil en al verwerkt worden.