
Ingrediënten
- ½ oranje pompoen (hokkaido), (± 450 g)
- 2 paprika's (rood en groen), grof gesneden
- 2 rode uien, in parten
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1 el ras el hanout
- 2½ el olijfolie
- 1 Unox Pittige Rookworst à 275 g, in dikke schuine plakken
- 250 g meergranen rijst
- 2 el korianderblaadjes
- extra nodig: braadslede of bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 225 °C.
-
Was de pompoen verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in niet te kleine stukken.
-
Verdeel de pompoen met de paprika, de ui en de knoflook over de met bakpapier beklede braadslede of bakplaat. Bestrooi met de ras el hanout en schenk de olijfolie erover. Schep alles goed om.
-
Rooster de groenten 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Neem 10 min. voor het einde van de oventijd de braadslede of bakplaat uit de oven en schep de rookworst erdoor. Schuif de braadslede of bakplaat weer terug in de oven.
-
Kook gelijktijdig de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
-
Verdeel de meergranenrijst en de geroosterde groenten met de rookworst over een schaal en bestrooi de Pompoen ovenschotel met rookworst met de koriander.

Upload jouw kassabon en maak kans op 2 kaarten voor een schaatsclinic met Team Jumbo Visma.
SPEEL NU
RECEPTEN
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes