Pompoenquiche met paddenstoelen, rode ui, peperrookworst en blauwe kaas

Met deze smakelijke pompoenquiche met paddenstoelen, rode ui, peperrookworst en blauwe kaas zet je quiche met een verrassende vulling op tafel. De zoete pompoen combineert heel goed met het pittige van de worst en de blauwe kaas.

Bereidingstijd

10 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 600 g pompoen
  • 1 rode ui
  • 150 g gemengde paddenstoelen
  • 1 Unox Proeverij rookworst Zwarte peper en Chilipepeper
  • 2 el olie
  • 125 ml kookroom
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 eieren
  • 1 rol hartige taartbodem à 230 g
  • 75 g blauwe kaas
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier, springvorm ø 25 cm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pompoen en snijd hem in plakken. Leg de plakken pompoen op de met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 12 minuten in de voorverwarmde oven. Bekleed de springvorm, met het hartige deeg (niet helemaal tot de bovenrand, maar tot halverwege).

  2. Verhit de helft van de room en los hier het bouillonblokje in op, laat het iets afkoelen en klop de rest van de koude room er doorheen en vervolgens de eieren. Leg de helft van de plakken pompoen in de bekleedde vorm en giet hierop de helft van het eimengsel. Verdeel vervolgens het paddenstoelmengsel erover en leg hier bovenop de laatste plakken pompoen. Giet als laatste het overgebleven eimengsel erover.

  3. Dek de vorm af met aluminium folie en bak de taart in de voorverwarmde oven, ongeveer 35 minuten verwijder folie en verdeel de kaas over de taart en laat de taart in de voorverwarmde oven gratineren totdat de kaas gesmolten en gekleurd is.

  4. Serveer de pompoenquiche met paddenstoelen, rode ui, peperrookworst en blauwschimmel kaas als lunchgerecht of met een gemengde salade erbij als hoofdgerecht.