Preistamppot met rookworst

Voor een smakelijk recept preistamppot met rookworst ben je hier aan het goede adres. Deze preistamppot smaakt heerlijk op een gure winterdag. in dit stamppot recept combineert de friszure dressing gemaakt van olijfolie, grove mosterd en wijnazijn goed bij de prei en de Unox Extra Magere Rookworst.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1½ el grove mosterd
  • 1 el fijngeknipte bieslook
  • 1 Unox Extra Magere Rookworst à 275 g, in schuine plakken
  • 1 kg prei, in ringen
  • 150 ml runderbouillon, van een tablet
  • Extra nodig: aluminiumfolie

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een ruime pan met zoveel water dat ze net onder staan en eventueel zout naar smaak in ± 20 min. gaar.

  2. Klop intussen een dressing van 3 el van de olijfolie, de azijn, de mosterd en de bieslook en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

  3. Verhit 1 el olijfolie in en hapjespan en bak de plakken Unox Extra Magere rookworst aan beide kanten bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

  4. Bak de prei al omscheppend 5 min. op een halfhoog vuur in het bakvet. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de prei op een laag vuur nog 3 min. zachtjes stoven.

  5. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en schep de prei met de bouillon erdoor. Voeg voor een smeuïge stamppot eventueel nog een beetje van het opgevangen kookwater toe.

  6. Serveer de stamppot met de plakken gebakken rookworst en de vinaigrette.