
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappelen
- 4 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1½ el grove mosterd
- 1 el fijngeknipte bieslook
- 1 Unox Extra Magere Rookworst à 275 g, in schuine plakken
- 1 kg prei, in ringen
- 150 ml runderbouillon, van een tablet
- Extra nodig: aluminiumfolie
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in een ruime pan met zoveel water dat ze net onder staan en eventueel zout naar smaak in ± 20 min. gaar.
-
Klop intussen een dressing van 3 el van de olijfolie, de azijn, de mosterd en de bieslook en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
-
Verhit 1 el olijfolie in en hapjespan en bak de plakken Unox Extra Magere rookworst aan beide kanten bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
-
Bak de prei al omscheppend 5 min. op een halfhoog vuur in het bakvet. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de prei op een laag vuur nog 3 min. zachtjes stoven.
-
Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en schep de prei met de bouillon erdoor. Voeg voor een smeuïge stamppot eventueel nog een beetje van het opgevangen kookwater toe.
-
Serveer de stamppot met de plakken gebakken rookworst en de vinaigrette.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan