Quinoasalade met kikkererwten en chipolata’s| Unox

Quinoasalade met kikkererwten en chipolata’s

Deze quinoasalade met kikkererwten en chipolata’s paprika kidneyboon maak je in 30 minuten een lekkere en gezonde salade met minder vlees.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g quinoa
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 1 blik kikkererwten à 310 g
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 schaal Unox Chipolata’s Paprika Kidneyboon à 200 g (4 stuks)
  • 1 handje veldsla

Bereidingswijze

  1. Spoel de quinoa in een zeef onder koud stromend water af. Kook de quinoa in ± 600 ml water met eventueel zout naar smaak in ca. 20 minuten gaar. Roer de quinoa met een vork los en laat afkoelen.

  2. Was de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes er met een lepel uit. Snijd de komkommer in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ragdunne ringetjes. Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze uitlekken. Was en snijd de kerstomaatjes in vieren. Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Pel de knoflook.

  3. Klop een dressing van de olijfolie, de limoenrasp, het sap, de geperste knoflook en versgemalen peper en een snufje zout naar smaak.

  4. Verhit het vloeibare bakvet in een koekenpan en bak de worstjes op een laag vuur in ca. 10 minuten rondom bruin.

  5. Schep de quinoa met de groenten en de dressing door elkaar. Strooi de veldsla erover en leg de worstjes er bovenop en serveer direct.