Ratatouille met aardappel en chipolata paprika kidneyboon

Met zo'n lekkere ratatouille met aardappel en chipolata paprika kidneyboon zet je een gerecht met veel groenten en minder vlees op tafel.

Bereidingstijd

25 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g voorgekookte aardappelpartjes (koelvers)
  • 450 g pompoenblokjes
  • 1 courgette
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 ml
  • 1 Knorr Groentebouillon tabletten
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 schaal Unox Chipolata’s Paprika Kidneyboon à 200 g (4 stuks)
  • 1 el fijngeknipt bieslook
  • stokbrood

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in partjes. Was de paprika en snijd hem in repen van ca. 1 cm breed. Was en snijd de courgette in halve plakken van ± 1 cm dik.

  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de aardappelpartjes met de pompoen, de ui en de paprika al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en voeg het takje rozemarijn toe. Roer de courgette, tomatenblokjes, 200 ml water en het bouillonblokje erdoor en breng alles aan de kook. Laat de groenten 12 minuten zachtjes koken en breng op smaak met versgemalen peper.

  3. Verhit gelijktijdig het vloeibare bakvet en bak de worstjes op een laag vuur in ± 10 minuten bruin.

  4. Serveer de Ratatouille met de worstjes en bestrooi met het bieslook. Lekker met een stuk stokbrood.