Rauwe wortelstamppot met knakworstjes

Traditionele hutspot moet je altijd koken! Maar in deze wortelstamppot wordt de winterwortel rauw geraspt gebruikt. Daardoor smaakt deze stamppot ook in het voorjaar en de zomer erg lekker!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 600 g winterwortels
  • 1 blik maïs à 300 g
  • 1 blik Unox Pittige Knaks à 400 g
  • 1 el vloeibare margarine
  • 100 ml zure room
  • 3 el fijngesneden verse platte peterselie
  • 6 el grove mosterd

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de winterwortelen en rasp ze grof.

  2. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met eventueel zout naar smaak in ± 20 min. gaar. Verwarm de Knaks volgens de bereidingswijze op het blik. Verwarm de maïs op een laag vuur.

  3. Giet de aardappelen af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen fijn.

  4. Schep de geraspte wortel, de afgegoten maïs en de margarine erdoor. Warm de stamppot op een laag vuur al omscheppend goed door.

  5. Voeg de zure room en zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de peterselie erdoor.

  6. Serveer de stamppot met de Pittige Knaks en de grove mosterd.