Rode bieten stamppot met zwarte peper rookworst en ui

Bij deze rode bietenstamppot worden gekarameliseerde uien een heerlijke zwarte peper rookworst geserveerd. Zo maak je zo'n stamppot extra lekker. Met zoetzure zilveruitjes en kleine augurkjes een echte stamppot voor groot en klein.

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 3 witte uien
  • 600 g gekookte bieten
  • 2 el olijfolie
  • 1 Unox proeverij rookworst met zwarte peper en chilipeper à 225 g
  • 70 g zilveruitjes zoetzuur (potje)
  • 75 g mini augurkjes (potje)

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. in water met eventueel zout gaar. Pel en snijd de uien in dunne ringen. Ontvel de bieten en rasp ze grof.

  2. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen ca. 3 min. op een halfhoog vuur. Strooi de suiker erover en voeg 150 ml heet water toe. Temper het vuur en laat ze op een laag vuur in ca. 7 min. gaar worden. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Giet de aardappelen af en vang ± 100 ml van het kookvocht op. Stamp ze fijn en schep er de bieten en zo nodig een beetje van het kookvocht door. Warm de stamppot al omscheppend door. Serveer de stamppot met de in plakjes gesneden zwarte peper rookworst, de zoete uien, de augurk en de zilveruitjes.