Rodekoolsoep met gebakken uien en vegetarische rookworst

Met deze spannende rodekoolsoep met gebakken uien en vegetarische rookworst maak je een bijzondere vegetarische maaltijdsoep. Zet deze mooie paarse soep op tafel en laat je gasten raden waarvan deze soep van gemaakt is.

Bereidingstijd

30 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g uien
  • 0.5 - 1 rode peper
  • 1 grote kruimige aardappel à 235 g
  • 500 g rode kool
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst à 250 g
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 Knorr Groentebouillon tabletten
  • 50 ml ongezoete kokosyochurt
  • Extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snipper 1 ui en snijd de andere in dunne ringen. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het pepertje in ringetjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Snijd ¾ deel van de rookworst in plakjes en de rest in kleine blokjes.

  2. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui met de helft van de rode peper al omscheppend goudgeel en glazig, Bak de aardappel 2 minuten mee en voeg de rodekool, de komijn en de koriander toe. Bak alles nog 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de verkruimelde bouillontabletten en 1 liter water toe en breng alles aan de kook. Kook de rodekool in 15-20 minuten gaar.

  3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de rookworst met de uienringen en de rest van de rode peper al omscheppend bruin. Pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep en breng hem eventueel op smaak met versgemalen peper. Schep de soep in kommen en lepel de kokosyochurt en het gebakken rookworst-uienmengsel erover. Serveer de soep met warm boeren- of desembrood.