Roergebakken hutspot met zwarte peper rookworst

Met deze roergebakken hutspot zet je eens iets anders op tafel. Samen met de Proeverij zwarte peper rookworst maak je een heerlijke variatie op de traditionele hutspot. Maak deze verrassende winterse hutspot uit de wok en verras je hele gezin!

Bereidingstijd

25 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 Unox proeverij rookworst met zwarte peper en chilipeper à 225 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el wokolie
  • 800 g hutspot groenten
  • 2 - 3 el sojasaus
  • 1 el grof gesneden koriander

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in partjes en kook ze 10 min. in water en beetje zout naar smaak. Giet ze af en laat ze uitdampen. Verwarm intussen de worst volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd hem in plakjes. Pel de knoflook.

  2. Verhit 2 el van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in ca. 10 min. bruin. Neem ze uit de pan.

  3. Verhit gelijktijdig de rest van de olie in de wok en bak de hutspotgroenten met de rookworstplakjes, de uitgeperste knoflook al omscheppend ca. 10 minuten.

  4. Voeg 1 dl heet water toe en laat de wortel beetgaar worden. Schep de aardappelpartjes en sojasaus naar smaak erdoor. Bestrooi de roerbak met de koriander. Serveer direct.