Slanke spinaziestamppot met magere rookworst

Met deze spinaziestamppot met rookworst haal je de zomer in huis. Een heerlijke combinatie van verse spinazie, kruimige aardappelen en reepjes zoete abrikoos maken er een lekkere stamppot van. Stamp, als je kinderen aan tafel hebt, de mosterd er niet door maar serveer het er apart bij dan zullen de kleintjes ook van deze zoete stamppot smikkelen.

Bereidingstijd

25 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1.5 kg kruimige aardappelen
  • 1 groentebouillonblokje met minder zout
  • 1 Unox Extra Magere Rookworst à 275 g
  • 900 g verse jonge bladspinazie, gewassen
  • 3 el grove mosterd
  • 50 g gedroogde abrikozen, in reepjes
  • 4 el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  2. Kook de aardappelen in water met de bouillontablet in 20 min. gaar. Verwarm intussen de Unox extra magere rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en zet de pan op een laag vuur.

  4. Schep er in gedeelten de spinazie door en laat de spinazie al omscheppend slinken. Voeg zoveel van het kookvocht van de aardappelen toe totdat een smeuïge stamppot ontstaat.

  5. Schep de mosterd, abrikoos en de bieslook erdoor en breng de spinaziestamppot op smaak met versgemalen peper.

  6. Snijd de magere rookworst in schuine plakken en serveer bij de stamppot.