
Ingrediënten
- 1.5 kg kruimige aardappelen
- 1 groentebouillonblokje met minder zout
- 1 Unox Extra Magere Rookworst à 275 g
- 900 g verse jonge bladspinazie, gewassen
- 3 el grove mosterd
- 50 g gedroogde abrikozen, in reepjes
- 4 el fijngeknipte bieslook
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
-
Kook de aardappelen in water met de bouillontablet in 20 min. gaar. Verwarm intussen de Unox extra magere rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en zet de pan op een laag vuur.
-
Schep er in gedeelten de spinazie door en laat de spinazie al omscheppend slinken. Voeg zoveel van het kookvocht van de aardappelen toe totdat een smeuïge stamppot ontstaat.
-
Schep de mosterd, abrikoos en de bieslook erdoor en breng de spinaziestamppot op smaak met versgemalen peper.
-
Snijd de magere rookworst in schuine plakken en serveer bij de stamppot.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst