Slastamppot met radijs, gebakken uien en vega rookworst

Deze slastamppot met radijs en vega rookworst heeft een zomerse uitstraling maar smaakt eigenlijk ieder seizoen erg lekker. Geserveerd met de Vegetarische Rookworst van Unox eet je stamppot met worst maar dan wel vegetarisch. Aanschuiven maar!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1½ kg iets kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml Turkse yoghurt (of Griekse yoghurt
  • 4 el fijngeknipte bieslook
  • versgemalen peper
  • 1 bos radijs
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 el olijfolie
  • 1½ - 2 el kerriepoeder
  • 1 Unox Vegetarische Rookworst
  • Extra nodig: eventueel een keukenmachine of handschaaf, aardappelstamper

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen, halveer de grote en kook ze in water met zout naar smaak in ± 20 minuten gaar. Pel en snipper intussen de uien en de knoflook. Pers de knoflook boven de yoghurt uit en voeg 2½ el van de bieslook toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Snijd de radijsjes los van het groen en was ze. Schaaf ze in de keukenmachine of op de handschaaf (mandoline) in dunne plakjes (pas op voor je vingers!). Gooi het groen niet weg (zie tip). Was en snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.

  3. Verhit de olie en fruit de uien op een laag vuur in ± 5 minuten zacht en glazig. Voeg het kerriepoeder en versgemalen peper naar smaak toe en bak 1 minuut mee. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de sla en de gebakken uien door. Zet de pan terug op een laag vuur en voeg al omscheppend beetje bij beetje zoveel van het kookwater toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.

  5. Houd een beetje van de radijs achter voor de garnering en schep de rest door de stamppot. Garneer met de achtergehouden radijsplakjes en bieslook. Bestrooi eventueel met nog wat versgemalen peper. Serveer met de bieslookyoghurt.