Smac’aroni uit de oven

Dit smac'aroni recept is een heerlijke variatie op macaroni met kaas en ham uit de oven. Met Unos magere Smac en een lekkere kaas maak je in korte tijd een lekker ovengerecht. Serveer de smac'aroni met een gemengde salade en je hebt in 35 minuten een lekker macaroni gerecht voor groot en klein op tafel staan.

Bereidingstijd

10 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g macaroni
  • 250 g Unox Magere Smac (1 blik), in kleine blokjes
  • 125 ml Blue Band Finesse voor Koken Light
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 4 el fijngeknipte bieslook
  • extra nodig: ingevette ovenschaal
  • 125 ml light room

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C.

  2. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Bak intussen de Smacblokjes zonder extra bakvet in een koekenpan bruin en knapperig.

  3. Schep de uitgebakken Smac, de light room en 100 g van de kaas door de afgegoten macaroni. Schep de bieslook en versgemalen peper naar smaak erdoor.

  4. Doe de smac’aroni over in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en laat de smac’aroni in ± 15 min. in de voorverwarmde oven gratineren en een lichtbruin korstje krijgen.

  5. Serveer de smac'aroni uit de oven met een gemengde salade (zie tip).