
Ingrediënten
- 350 g macaroni
- 250 g Unox Magere Smac (1 blik), in kleine blokjes
- 125 ml kookroom light
- 150 g geraspte belegen kaas
- 4 el fijngeknipte bieslook
- 125 ml light room
- extra nodig: ingevette ovenschaal
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 225 °C.
-
Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Bak intussen de Smacblokjes zonder extra bakvet in een koekenpan bruin en knapperig.
-
Schep de uitgebakken Smac, de light room en 100 g van de kaas door de afgegoten macaroni. Schep de bieslook en versgemalen peper naar smaak erdoor.
-
Doe de smac’aroni over in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en laat de smac’aroni in ± 15 min. in de voorverwarmde oven gratinerenen een lichtbruin korstje krijgen.
-
Serveer de smac'aroni uit de oven met een gemengde salade (zie tip).

Upload jouw kassabon en maak kans op 2 kaarten voor een schaatsclinic met Team Jumbo Visma.
SPEEL NU
RECEPTEN
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
Courgettestamppot met vegetarische rookworst
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes