Snelle croutons voor bij soep

Leer in een handomdraai croutons maken met dit croutons recept. Zelf croutons maken was nog nooit zo eenvoudig! Een van de fijnste recepten met oud brood. Lekker bij soep of over een salade.

Bereidingstijd

5 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 3 sneetjes oudbakken witbrood of bruinbrood, in blokjes
  • 2 zakken Unox romige pompoensoep in zak
  • ½ el fijngesneden verse platte peterselie
  • extra nodig: keukenpapier

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Doe de olijfolie met een geplet teentje knoflook in een koekenpan. Laat zachtjes warm worden zodat de smaak van de knoflook in de olie kan trekken. Verwijder de knoflook.

  2. Doe het brood in de olie en laat al omscheppend in een paar minuten goudbruin en krokant bakken. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.

  3. Verwarm gelijktijdig de pompoensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verdeel de croutons en de peterselie erover en serveer direct.