
Ingrediënten
- 2½ el wokolie
- 1 grote ui, in dunne boogjes
- ½ el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- 1 kg zoete aardappelen met oranje vruchtvlees
- 750 g verse spruitjes, schoongemaakt
- 1 Unox Pittige Rookworst à 275 g, in dikke schuine plakken
- 1 klein blikje tomatenpuree à 70 g
- 250 ml rundvleesbouillon (van een tablet)
- 80 g granaatappelzaden (eventueel diepvries, ontdooid)
- 1½ el fijngesneden verse koriander
- extra nodig: ingevette ovenschaal
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
-
Verhit de olie in een ruime wok en roerbak de ui al omscheppend 3 min. Voeg de komijn, de koriander, de zoete aardappel en de spruitjes toe en roerbak alles al omscheppend 7 min. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.
-
Doe de groenten met de Unox Pittige rookworst over in de ovenschaal. Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk het in de schaal.
-
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de spruitjes en de zoete aardappel in ± 20 min. gaar worden in de verwarmde oven.
-
Strooi de granaatappelzaden en de koriander erover en serveer direct.
Unox Recepten
OOk Lekker
-
Andijviestamppot met chipolataworstjes
Andijviestamppot met chipolataworstjes
Andijviestamppot met chipolataworstjes
-
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
-
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
-
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks