Spruitjes ovenschotel met zoete aardappel en granaatappelpitten

Wil je een bijzondere ovenschotel maken? Dan is deze spruitjes ovenschotel echt iets voor jou! Met zoete aardappel, granaatappelpitten en Unox Pittige Rookworst maak je een heerlijk spuitjes gerecht. Dit is beslist één van de lekkerste ovenschotel recepten.

Bereidingstijd

10 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2½ el wokolie
  • 1 grote ui, in dunne boogjes
  • ½ el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 kg zoete aardappelen met oranje vruchtvlees
  • 750 g verse spruitjes, schoongemaakt
  • 1 Unox Pittige Rookworst à 275 g, in dikke schuine plakken
  • 1 klein blikje tomatenpuree à 70 g
  • 250 ml rundvleesbouillon (van een tablet)
  • 80 g granaatappelzaden (eventueel diepvries, ontdooid)
  • 1½ el fijngesneden verse koriander
  • extra nodig: ingevette ovenschaal

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Verhit de olie in een ruime wok en roerbak de ui al omscheppend 3 min. Voeg de komijn, de koriander, de zoete aardappel en de spruitjes toe en roerbak alles al omscheppend 7 min. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.

  3. Doe de groenten met de Unox Pittige rookworst over in de ovenschaal. Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk het in de schaal.

  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de spruitjes en de zoete aardappel in ± 20 min. gaar worden in de verwarmde oven.

  5. Strooi de granaatappelzaden en de koriander erover en serveer direct.