Spruitjesstamppot met kaasrookworst, jus en hazelnoten| Unox

Spruitjesstamppot met kaasrookworst, jus en hazelnoten

Zet vanavond deze spruitjesstamppot met kaasrookworst, jus en hazelnoten op tafel en iedereen zal verrast zijn. Wat een verrassende combinatie zo'n stamppot met spruitjes. De Proeverij Rookworst met Emmentaler & Goudse kaas maken deze stamppot tot een waar feestje op je bord!

Bereidingstijd

20 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 400 g verse spruiten, schoongemaakt
  • 1 Unox Proeverij Rookworst met Emmentaler & Goudse kaas à 275 g
  • 100 ml melk
  • 20 g boter
  • 0.5 Knorr Groentebouillon tabletten
  • 75 g hazelnoten
  • 1 zakje Knorr Jus voor Stamppot

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten in water met zout naar smaak gaar en laat ze dan goed uitdampen. Kook de spruitjes in ruim kokend met eventueel zout naar smaak in ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de grootte) en giet ze af.

  2. Verwarm intussen de melk met de boter en los er het halve bouillonblokje in op. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder bakvet al omscheppend lichtbruin en hak ze grof. Verwarm de rookworst en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Serveer de stamppot met de rookworst en jus, strooi de gehakte hazelnoten erover.