Spruitjesstamppot met zilveruitjes en cranberries

Zin in een bijzondere stamppot maak dan deze spruitjesstamppot met zilveruitjes en cranberries. Samen met de chipolata's chili con carne een top gerecht!

Bereidingstijd

30 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 800 g verse spruitjes
  • 1 grote ui
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 schalen Unox Chipolata worstjes Parika en Kiddneyboon à 200 g
  • 75 g cranberries (diepvries of vers)
  • 1 zakje Knorr Jus voor Stamppot à 21 g
  • 0.5 el honing
  • 4 el zoetzure zilveruitjes
  • Extra nodig: aardappelstamper

Bereidingswijze

  1. Maak de spruitjes schoon. Pel en snijd de ui in dunne boogjes. Kook de aardappelen in water met wat zout in ± 20 minuten gaar. Kook de spruitjes, afhankelijk van de grootte, in 7-10 minuten gaar.

  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui, op een halfhoog vuur, al omscheppen ± 5 minuten lichtbruin. Voeg na 2 minuten de cranberries toe en laat ze meebakken Leg de chipolata’s tussen de uien in de pan en bak ze op een halfhoog vuur in ± 10 minuten rondom bruin en gaar.

  3. Neem de worstjes uit de pan en houdt ze warm. Voeg de inhoud van het zakje jusmix en 250 ml koud water toe en breng alles aan de kook. Laat de saus zachtjes ± 1 minuut koken en roer de honing erdoor.

  4. Giet de aardappelen en de spruitjes af en vang het kookvocht van de aardappelen op. Stamp de aardappelen met de spruitjes tot een grove stamppot en voeg zoveel van het kookwater toe tot een smeuïge stamppot ontstaat. Serveer de stamppot met de chipolata’s, de saus en de zilveruitjes.