Stamppot knolselderij met appel en komijn

Heb je al een keer stamppot knolselderij met appel en komijn geprobeerd? Deze knolselderijstamppot smaakt heerlijk op een gure winterse dag. Met de gebakken appelpartjes en komijn maak je er net weer even een andere winterse stamppot van!

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1¼ kg kruimige aardappelen
  • 1 knolselderij
  • 1 Unox Gelderse Rookworst
  • 2 el olijfolie
  • 2 appels
  • ½ tl komijnzaad
  • 35 g rozijnen

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

  2. Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snijd de plakken in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne partjes.

  3. Kook de aardappelen met de knolselderij in ± 10 minuten in water met zout gaar. Verwarm de Unox Gelderse rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de appelpartjes met het komijnzaad aan beide kanten lichtbruin. Voeg de rozijnen en 100 ml water toe en warm ze kort mee.

  5. Giet de aardappelen en de knolselderij af en vang het kookvocht op. Stamp ze fijn en voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Snijd de worst in schuine plakken.

  6. Verdeel de stamppot knolselderij met appel en komijn en de rookworst over de borden en schep het appelmengsel erover. Serveer direct.