
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 kg zoete aardappelen met oranje vruchtvlees
- 2 zakken Unox Kleintjes Rookworst Gelders à 200 g
- 2½ el olijfolie
- 800 g panklare palmkool (cavalo nero) of boerenkool
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander
- ¼ tl cayennepeper
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
-
Kook de beide soorten aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met eventueel zout naar smaak, in ± 20 min. gaar.
-
Verwarm de kleine rookworsten volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de palmkool tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Voeg de komijn, de koriander, de cayennepeper en versgemalen peper en eventueel zout naar smaak toe.
-
Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de palmkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.
-
Serveer de stamppot palmkool met zoete aardappel met de kleine rookworstjes. Lekker met Amsterdamse uien en kleine zoetzure augurkjes.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
Andijviestamppot met zoete aardappel en vegetarische rookworst
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan