Stamppot palmkool met zoete aardappel

Met deze zoete aardappelstamppot met palmkool zet je net even een ander soort stamppot op tafel. Palmkool of cavalo nero, zoals deze kool in Italië heet, is familie van de boerenkool en is ook in de zomer vers verkrijgbaar. Met de zoete aardappel en specerijen als komijn en koriander maak je er een bijzondere stamppot van! De kleine éénpersoon Unox rookworstjes passen er goed bij.

Bereidingstijd

25 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 kg zoete aardappelen met oranje vruchtvlees
  • 2 zakken Unox Kleintjes Rookworst Gelders à 200 g
  • 2½ el olijfolie
  • 800 g panklare palmkool (cavalo nero) of boerenkool
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • ¼ tl cayennepeper

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  2. Kook de beide soorten aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met eventueel zout naar smaak, in ± 20 min. gaar.

  3. Verwarm de kleine rookworsten volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  4. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de palmkool tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Voeg de komijn, de koriander, de cayennepeper en versgemalen peper en eventueel zout naar smaak toe.

  5. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de palmkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.

  6. Serveer de stamppot palmkool met zoete aardappel met de kleine rookworstjes. Lekker met Amsterdamse uien en kleine zoetzure augurkjes.