Tagliatelle met kipragout, broccoli en pijnboompitjes

Zo'n feestelijke tagliatelle met kipragout, broccoli en pijnboompitjes is eenvoudig en snel te bereiden. Met een kant en klare kipragout die je extra romig maakt zet je een heerlijk pastagerecht op tafel.

Bereidingstijd

10 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle
  • 600 g broccoli
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 blik Unox Kip ragout à 400 g
  • 4 el kookroom of koffieroom
  • 3 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle in ruim kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de broccoli intussen in kleine roosjes en kook ze de laatste 5 minuten met de tagliatelle mee. Giet ze af en laat ze uitlekken.

  3. Zet in intussen een droge koekenpan op een matig vuur, rooster de pijnboompitten al omschuddend lichtbruin.

  4. Verwarm de kipragout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ½ kopje heet water toe en roer de room erdoor. Voeg de helft van de peterselie toe.

  5. Verdeel de tagliatelle met broccoli over 3-4 borden, schep de ragout erop en bestrooi met de rest van de peterselie en de pijnboompitjes. Serveer direct. Eet smakelijk!