Traybake met chipolataworstjes en groenten

Traybake met chipolataworstjes en groenten smaakt heerlijk en door deze lekkere worstjes van Unox eet je de helft minder vlees.

Bereidingstijd

35 min

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 grote ui
  • 600 g gekruide aardappelpartjes met schil (koelvers)
  • 1 courgette
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2.5 el olijfolie
  • 1 schaal Chipolata’s Kaas Lente-ui à 4 stuks
  • 1.5 el fijngeknipte bieslook
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de pompoen, schraap de zaden eruit en snijd de pompoenhelften in plakken van ± 3 cm dik. Schil ze en snijd ze in stukken. Pel en snijd de ui in partjes. Was de courgette en snijd hem in halve plakken van ± 1 cm dik. Knip de trosjes cherrytomaatjes in 4 gelijke stukken.

  2. Schep de pompoen met de ui en de aardappelpartjes met 2 eetlepels vloeibare margarine door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe en verdeel de groenten over de bakplaat. Rooster de groenten in ± 35 minuten lichtbruin en gaar.

  3. Voeg na 20 minuten oventijd de courgetteplakken toe en schep ze door de rest van de groenten. Leg de trosjes tomaat en de chipolataworstjes tussen de groenten en bestrijk ze met margarine. Bak de traybake in nog ± 15 minuten lichtbruin en gaar.

  4. Neem de traybake uit de oven, bestrooi met het bieslook en serveer direct.