Vegetarische stoof met geroosterde wintergroenten en zoetzure rode kool

Wist je dat het heel makkelijk is om een heerlijke vegetarische stoofpot te maken? Probeer het nu met Unox vegetarisch stoofpotje met dadels. Doe er geroosterde wintergroenten en zoetzure rode kool bij en je zet zo een heerlijke maaltijd op tafel.

Bereidingstijd

30 min

Aantal personen

3

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • Unox vegetarisch stoofpotje met dadels en dubbel bier
  • 2 pastinaken
  • 5 aardperen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gr gesneden rode kool
  • 100 ml appelazijn
  • 100 gr suiker
  • 2 eetlepels zonnebloempitten

Bereidingswijze

  1. Breng de suiker aan de kook met de appelazijn, en giet deze kokend over de rode kool. Laat dit 1 nacht staan in de koelkast.

  2. Schil de pastinaken en de aardperen. Snijd deze in grove stukken en meng deze met een scheutje olijfolie, peper en zout. Rooster in een oven op 210 graden gaar en lichtbruin in ca. 30 minuten.

  3. Verwarm het stoofpotje op laag vuur al roerend tot het heet is. Meng de geroosterde groenten door de vegetarische stoof, en serveer direct zodat de groenten nog een beetje krokant blijven.

  4. Garneer af met de pompoenpitten, en serveer met de zoetzure rode kool.