Witte en bruine bonensoep met kiprookworst| Unox

Witte en bruine bonensoep met kiprookworst

Deze witte en bruine bonensoep met kiprookworst is een variatie op de witte en bruine bonensoep met vegetarische rookworst. Heb je meer trek in een soep met vlees maak hem dan eens met zo'n lekkere Unox mild gekruide kiprookworst!

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui à 175 g
  • 250 g prei
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 plakjes ontbijtspek à 10 g
  • 1 pot bruine bonen à 360 g
  • 1 blik gezeefde tomaten à 400 g
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus à 360 g
  • 2 Knorr Kippenbouillon tabletten
  • 1 Unox Kip rookworst à 275 g
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.

  2. Verwarm de olie in een soeppan en bak het ontbijtspek knapperig uit. Spoel de bruine bonen onder stromend water af en laat ze uitlekken. Neem de plakjes spek uit de pan en breek ze in stukjes.

  3. Bak de ui al omscheppend 3 minuten in het bakvet. Voeg de prei toe en bak 1 minuut mee. Voeg de gezeefde tomaten, de witte en de bruine bonen, de bouillonblokjes en ½ l water toe en breng alles aan de kook. Snijd de worst in plakjes.

  4. Schep de worst erdoor en warm alles goed door. Breng de soep op smaak met peper en schep hem in kommen. Verdeel de paprikablokjes en het spek erover. Lekker met een uienstokbrood.