
Ingrediënten
- 1 ui à 175 g
- 250 g prei
- 1 kleine gele paprika
- 1 el zonnebloemolie
- 50 g De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes
- 1 pot bruine bonen à 360 g
- 1 blik gezeefde tomaten à 400 g
- 1 pot witte bonen in tomatensaus à 360 g
- 2 Knorr Groentebouillon tabletten
- 1 Unox vegetarische Rookworst à 250 g
- versgemalen peper
Bereidingswijze
-
Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
-
Verwarm de olie in een soeppan en bak de speckjes knapperig uit. Spoel de bruine bonen onder stromend water af en laat ze uitlekken. Neem de speckjes uit de pan en breek ze in stukjes.
-
Bak de ui al omscheppend 3 minuten in het bakvet. Voeg de prei toe en bak 1 minuut mee. Voeg de gezeefde tomaten, de witte en de bruine bonen, de bouillonblokjes en ½ l water toe en breng alles aan de kook. Snijd de worst in plakjes.
-
Schep de worst erdoor en warm alles goed door. Breng de soep op smaak met peper en schep hem in kommen. Verdeel de paprikablokjes en het spek erover. Lekker met een uienstokbrood.
Recepten
Meer Unox recepten - OOk Lekker
-
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
Pittige boerenkool met nasikruiden
-
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
Worstpiraatjes
-
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
Zuurkoolschotel met banaan
-
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst
Wortelstamppot met rookworst