
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 600 g winterwortels
- 600 g pastinaken
- 1 Unox Gelderse Rookworst à 285 g of Unox Boerenscharrel Rookworst Gelders
- 2.5 el vloeibare margarine
- 2 uien, in ringen
- 2 - 3 el kerriepoeder
Bereidingswijze
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
-
Schil de wortels en pastinaken en snijd ze in plakjes. Kook de winterwortel met de pastinaak en de aardappel in een flinke laag water met eventueel zout naar smaak in ca. 15 min. gaar.
-
Verwarm intussen de Unox Gelderse rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit de margarine en fruit de uien al omscheppend in ± 5 min. glazig. Voeg het kerriepoeder toe en bak 2 min. mee. Schenk er 100 ml heet water bij en laat nog 1 min. zachtjes pruttelen.
-
Giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met de wortels en de uien met het vocht door elkaar en voeg eventueel een beetje van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
-
Snijd de rookworst in schuine plakken en serveer bij de wortelstamppot.
Unox Recepten
OOk Lekker
-
Andijviestamppot met chipolataworstjes
Andijviestamppot met chipolataworstjes
Andijviestamppot met chipolataworstjes
-
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
De Klassieke Hutspot
-
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
Pittige hutspot met nasikruiden
-
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks
Boerenkool ovenschotel met Knaks