Wortelstamppot met rookworst

Hutspot maken maar dan een beetje anders! Deze wortelstamppot wordt gemaakt met winterpeen en pastinaak. De stamppot krijgt dan een kruidig zoete smaak die goed combineert met een lekkere rookworst!

Bereidingstijd

15 min

Aantal personen

4

Delen

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 600 g winterwortels
  • 600 g pastinaken
  • 1 Unox Gelderse Rookworst à 285 g of Unox Boerenscharrel Rookworst Gelders
  • 2.5 el vloeibare margarine
  • 2 uien, in ringen
  • 2 - 3 el kerriepoeder

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.

  2. Schil de wortels en pastinaken en snijd ze in plakjes. Kook de winterwortel met de pastinaak en de aardappel in een flinke laag water met eventueel zout naar smaak in ca. 15 min. gaar.

  3. Verwarm intussen de Unox Gelderse rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit de margarine en fruit de uien al omscheppend in ± 5 min. glazig. Voeg het kerriepoeder toe en bak 2 min. mee. Schenk er 100 ml heet water bij en laat nog 1 min. zachtjes pruttelen.

  5. Giet de aardappelen en de groenten af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met de wortels en de uien met het vocht door elkaar en voeg eventueel een beetje van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.

  6. Snijd de rookworst in schuine plakken en serveer bij de wortelstamppot.